Ne postoji ništa zdravije: Pijte ovo svaki dan i imat ćete dug i kvalitetan život

Surutku mnogi ne vole, ali kada saznate koliko je zdrava, pićete je svaki dan. Ona se koristila od davnina kao narodni lijek i može vam pomoći da se oslobodite različitih bolesti i tegoba.
Dugo se smatralo da Norvežanke svoj savršen ten duguju upravo ovom napitku. Doktor Pavo Aviola je savjetovao ispijanje surutke za dug i kvalitetan život. Dokaz da je bio u pravu je engleski seljak Tomas Par koji je navodno pio surutku svaki dan i živIo je 152 godine.

Surutka je pogodna za sve uzraste. Po sastavu je slična majčinom mlijeku, pa se može koristiti kao zamjena za mlijeko kod odojčadi.

Ova tečnost sadrži manje od 1% proteina i preko 93% vode. Sadrži kalijum, natrijum, magnezijum, fosfor, gvožđe, cink, bakar, kobalt, mangan, molibden, kao i brojne vrijedne enzime i amino-kiseline. Sto grama surutke sadrži samo 26 kalorija, pa se preporučuje osobama koje vode računa o ishrani.
Najzdravije je piće za čišćenje jetre. Pored toga, surutka se koristi protiv hroničnog umora, stresa, gojaznosti, visokog krvnog pritiska, pada imuniteta, problema sa želucem, kandidom..

Sportisti je često koriste za bolju izdržljivost, a dame za gubitak suvišnih kilograma. Puna je elektrolita, hidrira tijelo i daje energiju.

Izvor: prirodnilijek.info

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *