SKLONI STE KONSTANTNOM ČIŠĆENJU DOMA? EVO ZAŠTO TO NE BI TREBALI RADITI

Neke bakterije ne štete zdravlju, nego čak pomažu u izgradnji tjelesnih obrambenih mehanizama.

Čistoća je svakako pozitivna vrlina, ali ne treba sve s čime dolazite u dodir biti apsolutno sterilno, čak niti unutar četiri zida koji se zovu domom, tvrde njemački stručnjaci.

Neke bakterije ne štete zdravlju, nego čak pomažu u izgradnji tjelesnih obrambenih mehanizama. Dezinfekcijska sredstva stoga se trebaju koristiti samo kad je to u potpunosti potrebno, tvrdi njemački centar za savjetovanje potrošača.

Jedan od mogućih razloga za to je ako netko od ukućana ima zaraznu bolest. No usprkos prisutnosti agresivnih sredstava za čišćenje u kućanstvima, mnoga mjesta ostaju zanemarena, a upravo su ona trebaju biti čišćena takvim sredstvima zbog štetnih bakterija.

Primjer su hladnjaci koji se treba redovito čistiti, kao i kvake na vratima.

Zamjenite agresivna sredstava za čišćenje punih kemikalija ovim prirodnim magičnim sredstvom za čišćenje.

Sve što vam treba nalazi se upravo u vašoj kuhinji. Svi mi imamo ocat u kući, sodu bikarbonu ili limunsku kiselinu, a upravo su te tri stvari najučinkovitije u borbi s raznoraznom prljavštinom.

Recept za prirodno sredstvo za čišćenje:

– 0,5 litre vode

– 0,5 litre alkoholnog octa

– korica limuna

Svemu dodajte 10 kapi eteričnog ulja lavande ili kadulje, sve pomiješajte, ulijte u bocu s prskalicom i dobili ste savršeno sredstvo za čišćenje!

S ovim pripravkom možete čistiti sanitarije u kupaonici, sudoper u kuhinji, ali i sve druge površine koje želite.

Osim octa, neće pogriješiti ako se koristite sodom bikarbonom ili limunskom kiselinom.

Otopite jednu ili drugu u malo vode, našpricajte željene površine, ostavite 15 minuta i smo isperite. Vaša kupaonica će se sjajiti kao nikada do sada. Limunska kiselina i soda bikarbona djelotvorne su i kod jakih naslaga kamenca.

Za uklanjanje tvrdokorne masnoće iz pećnice ili sa štednjaka, pokušajte s ovim receptom:

– pola šalice soli

– pola šalice sode bikarbone

– šalica vode

– trećina šalice octa

Masnu površinu prvo pospite sa soli, a nakon toga i sa sodom bikarbonom. Pomiješajte ocat i vodu te poprskajte po sloju soli i sode bikarbone te ostavite da djeluje pola sata. Nakon toga izribajte spužvicom i vidjet ćete kako se lako masna pećnica može očistiti.

izvor:dnevno.hr

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *